Kohti desua!

Vuoden parhaan conin henkisen tittelin itseltäni napannut Desucon tulee taas, entistä röheämpänä. Lippumäärä on rajoitettu 2800:n, kunniavierasmäärä nostettu neljään ja hyvän ohjelman määrä näin nopeasti katsottuna pidetty vähintäänkin ennallaan!

Kyllähän minä vähän alkuvaiheessa pelkäsin, että miten se tuo meidän madu nyt oikein selviää hommastaan ohjelmavastaavana – ainakin mulle ohjelma on tärkein Desun osa-alueista, noussen jopa kunniavieraiden ohi. Nyt kun tätä ohjelmakarttaa vilkuilee, niin kelpaa, perhana.

Kunniavieraita on tosiaan tänä vuonna neljä, mutta yksikään niistä ei napannut fanipoika-kelloja sen kummemmin. Toisaalta, mitään niistä en mielelläni jättäisi väliinkään. En varsinaisesti tykkää Yuuko Gotoosta, mutta seiyuu-juttuja kuulee aina erittäin mielellään. Samoin animemusaan mulla on aika huono ymmärryspinta tällä hetkellä, eikä Tanaka istu siihen kuin täydellisesti. Animaattoripariskunnan jutuista en ole nähnyt vissiin mitään, mutta sekin lajina toki kiinnostaa.

Ja nyt kun katselen omaa suunnitelmaani niin tsädäm! Ilmeisesti en ole menossa katsomaan ketään kunniavieraista! Mitätämäonenedes. No, suunnitelmat muuttuu ja elää, voipi olla, että katsonkin videolta sitten jonkun puhe_ohjelman mielummin.

Nythän on sellanen jännä tilanne kans, että minä pidän Desuconissa ohjelmaa! No, siitä lisää listauksessa. Eli perinteikäs (joo, toinen vuosi jo!) Mitä Tounis katsoo Desuconissa 2011:

Avajaiset on mulle must-see, vaikka niissä ei mitään erityisempää koskaan olekaan. Se vaan sattuu olemaan aito ja virallinen tapa lyödä käyntiin coni ja se mahtava hurraaminen ja fiilis siellä salissa on voittoa. No, ei siitä sen enempää – on nimittäin hyvin vaikea arvata ennalta, mitä desutiimi on meille tänä vuonna avajaisiin keksinyt.

Niin, mistä ne kovat nakamat on tehty? En halua nähdä kunniavierasjuttuja vain osittain, joten tulin siihen tulokseen, että aloitan Desuni tällä. Valtosen Mikaahan taisin vähän kritisoida viime vuoden conipalautteessani, mutta aihealue on kiinnostava ja näin twitterijuttujenkin perusteella herra aikoo panostaa asiaansa kunnolla, joten miksikäs ei. Ei, Mika, nakaman kääntämättä jättämiselle ei ole mitään järjellistä syytä. Veikkaan, että Nep Ece mainitaan tällä luennolla! Hyvin vaikea sanoa, että tuleeko tästä järkevä ja kompakti esitys, mutta en näe syytä miksi ei tulisi.

Tässä kohtaa olin pattitilanteen äärellä: vastassa oli tiukka kolmikko kunniavieraita, Aranaa ja Madoka-röllejä. Kunniavierasajatukset hylkäsin jo edellisessä vaiheessa, joten jäljelle jäi Minekura vs. Meduka. Ja koska molemmissa on kamuja pitämässä, voi tyynesti valita pelkän aihealueen perusteella eli Madoka vie ja voittaa, pahoitteluni. Madoka-asiaan on kuitenkin sellanen henkilökohtainenkin kosketuspinta, aihealue on ihan helvetin mielenkiintoinen ja tiimissä väsäämässä on asiansa enemmän tai vähemmän hyvin osaavia elämäntapatroolareita, joten Madoka-luennolta odotan yhtä Desun unohtumattomimmista esityksistä. Ei mitään paneita, pojut.

Minä olen siinä, katsokaa minua! F/SN olisi kyllä kiinnostanut myös, mutta luulenpa, että joudun jättämään sen väliin ja puhumaan jäärien kanssa animeharrastamisesta ja siitä, kuinka ysikytluvulla kaikki oli järjestelmällisesti pielessä ja tunkekaa ne VHSt jo hanuriinne oikeesti hei. Jotenkin kuvittelin, että puolellani uushomojen leirissä olisi myös itse madu, mutta eipä näy listalla.. oh noes. Pitäiskö mun siis yksin selvitä kahta partanaamaa vastaan? CHALLENGE ACCEPTED VITTU. Saa nähdä mitä siitä tulee – tällasessa vuorosanat on suht. hankala miettiä valmiiks, joten kaikki on kiinni päivän jäätötilanteesta, jännitystilanteesta ja kanssapaneloitsijoiden kelpaavuudesta. En tiedä mitä odottaisin, mutta snadisti jänskättää jo nyt.

Vaikea valinta – Madun originaali/sovitus-luento kuulostaa kyllä hiton mielenkiintoiselta sekin., mutta kyllä vanha kunnon Petteri taitaa viedä voiton. En ollut kiinnittänyt Nep Ecen politiikkaan alustavaakaan huomiota ennen kuin kuulin ohjelmasta, ja sen jälkeen huomasin, että sehän on varsin mielenkiintoisesti rakennettu systeemi. En kuitenkaan omin avuin jaksa siihen perehtyä tarkemmin, joten Uusitalon luento osuu kyllä omiin intresseihin varsin kivasti. Odotan, kyllä.

Petterin jälkeen vuorossa olisi joko niconicodougaa tai töhöä, joista kumpikaan ei oletusarvoisesti nappaa. Nappaaminenhan olisi toki luonnollisinta saada aluille vasta luennon jälkeen ja luennosta inspiroituneena, mutta jossain vaiheessa myös minun ihmisenä täytyy syödä ja täten pahoittelenkin törkeää feidaamistani tässä välissä. Voipi olla, että jätän eväätkin välistä ja painelenkin miittailemaan, tai muuta karua! Desu on kiireistä aikaa, koska kaksi vuorokautta loppuu aina kesken. AINA.

Mitä sitten ikinä teenkin tauon aikana, teen sen täristen ja hädässä, koska näiden jälkeen on vuorossa ihka-iki-aivan-oma luentoni Akiyuki Shinbosta, jota itse ainakin odotan eniten koko Desussa! Se on kuitenkin henkilökohtasesti mulle tärkeä aihe, josta koen tietäväni enemmän kuin monet ja josta osaan kertoa ja jaksan väsätä luentoa (josta on muuten nyt virallisesti kymmenen minuuttia kasassa! Aploodeja, kiitos!). Harmikseni Koohei Tanakan animemusa-konsertti jää välistä, mutta ei se mitään tuttua ois vissiin soittanutkaan. Tulkaa siis kaikki kuulemaan Shinbosta mielummin, höhö. Lupaan panosta satoja työtunteja tarjotakseni teille mahdollisimman informatiivisen, provosoivan ja härön puheohjelman rakkaasta ohjaajastamme Shinbosta. Jos tiedät hänestä jotain mitä minä en todennäköisesti tiedä, niin kerrohan. On nimittäin luennon teko aika vahvasti vielä kesken!

Markus-Jinksulin waifu-luento on vähän guilty pleasure tai jotain – ei aihealueena niinkään se, jonka juuri ensimmäisenä menisin katsomaan, mutta koska fujoshiaihe on kuitenkin selkeästi toissijainen waifuihin nähden, valitsin näin. Samalla on mielenkiintoista tarkistaa, että onko Markus yhtä kova puhumaan kuin kirjoittamaan – blogimiittimongelluksesta ei välttämättä saanut parasta mahdollista kuvaa. Tai ehkä saikin! Aiheeseen liittyvät postaukset jinxi-blogissa kyllä oli mielenkiintoista kamaa, joten en oikein näe miten tämä voisi feilatakaan.

Sitten. Sitten. Lupasin viime vuonna afurekon mukaville tyttösille, että tulen kuulemaan heidän uuttakin puheohjelmaa, mutta HA HA mitäs teette homojuttuja, enpäs ehkä saavukaan paikalle. Täytyy katsella miten miittihommelit, syömishommelit ja muut sellaset on ajankohtaisia. Vielä on aikaa tietysti käännyttää, blogissani on nimittäin kommentointi-eli-propaganda mahdollisuus. Kertokaa, Lohet, miksi minä haluaisin tulla teidän luennolle? Voi olla että en tule silti, HA! Toivottavasti asiasta kiinnostuneet silti löytävät paikalle, koska veikkaan että tiedossa on mm. laatua.

Seuraavaksi muistiinpanoissani lukee ”ehkä lonkeropornoa, ehkä pagoda peakkia”. Nyt mennään nimittäin jo todella myöhäisissä meiningeissä, mutta jos pää kestää (vihje: ei kestä) niin hentsusta kuulen ihan mielelläni. Tai sitten en, on tietysti asioita joita en halua kuulla. Voipi olla, että Mario Party seiskan Pagoda Peakin vetäminen 50 kierrosta on tärkeämpää elämässäni, enkä päädy kuulemaan hentsu_settiä, mutta yöllä tilanteet elävät jopa päiväsaikoja enemmän. Ihan tosi!

Tietysti kaikkein mieluisinta tässä kohtaa olisi nähdä niitä kaikkia 20003 ihmistä, joita olen enemmän tai vähemmän luvannut miitata tai muuten vaan conhalata tai jotain. Melkosta hässäkkää, ja millonkas siihen ois paremmin aikaa kuin yöllä? Also: karaåke, jos siellä on hyviä biisejä (kuten Sayonara zetsubou sensein openingeja, tai silleen) Iltapileitä pitää harkita.

Sunnuntaiaamuna heräämme kaikki virkeinä ja reippaina ja menemme kuulemaan… Niin mitä? Gotoo/Miyazaki/CLAMP -kolmikko osoittautui vaikeimmaksi valinnaksi Desussa. En vain tiedä mikä kiinnostaisi eniten, kun kaikki kiinnostaa! Miyazaki-juttu on tällä hetkellä viemässä voiton, koska Gotoo kestää liian kauan omaan makuuni, mutta mutta. Clamppikään tuskin on huono vaihtoehto. Ota nyt tästä sitten selkoa!

Gonzo on sentään varma valinta! Hitot kunniavieraista ja Taleseista, nyt ollaan nimittäin virallisesti paskan animen äärellä, ja kun joku tulee sitä kultalautasella suklaana tarjoamaan, niin pitäähän se kokea. Onko Gonzo muuten koskaan tehnyt mitään hyvää? Ainiin, Strike Witchesin. Ja Gankutsuoun. Mutta eipä kai muuta. Toivottavasti fanityttö valistaa, vaikka kyllähän Gonzo on hiton paska studio vaikka SHAFTiin verrattuna… : DDD

No nähdäänhän sitä maduakin sitten! Päähenkilöpojathan luonnollisesti on perseestä, mutta saako aiheesta mehustettua kokonaista luentoa? Mielenkiintoista. Oletan, ja vahvasti oletankin, että Tomoya Okazaki liittyy ja aika helvetin vahvasti. Myös adaptaatio-juttuun, eikös niin, maduseni. Varovaisesti tyytyväinen olen tähänkin ohjelmaideaan. Natsi-jutun jätän väliin koska Hitler.

Jjja sitten on vielä valinnoista toiseksi vaikein, Hellsing vs. Dysto. En tiedä onko Dyston jutun katsomiseen mitään muuta syytä kuin Dysto itse, enkä ole ihan varma olenko koskaan pitänyt mistään hänen jutuistaan, vai pitääkö mielenkiintoani yllä edelleen vain legenda ekan Desuconin parhaasta ohjelmasta, jonka missasin katsomalla jotain apaattista paskaa. No, kävi miten kävi, valinta ei voi olla väärä. Hellsing on hiton mielenkiintoinen aihe sekin, joten melkein jo näen itseni valitsemassa sen.

Mutta perhana, kun päättäjäiset ovat osittain ohjelmien päällä! Päättäjäisetkin on henkiselle tasapainolleni hyvin tärkeä asia, koska muuten luulen olevani Desuconissa vielä heinäkuussa ja sitten kun aivoni viimein tajuavat mitä on meneillään, ne menevät post-desuistiseen solmuun ja kuolen. Toivottavasti ehdin sopivasti messiin, jos alussa ois vaikka puoli tuntia jotain helvetin tylsää ja sitten vasta Jussi Kari astuis lavalle kertomaan kaikkea päheetä jolle voi hurrata ja jee jee ja oho kun jo väsyttääkin.

Minkähänlaista yhteenvetoa vetäisin? Puhuin aiemmin twitterissä, että desun ohjelmakartta ei näytä niin totaalisen timanttiselta kuin se voisi, mutta taidan ottaa sanani tältä osin vielä takaisin. Lopulliset ohjelmapaljastukset toivat monta herkullista palaa puheohjelmaa vielä tiskiin ja lopullinen kattaus näyttää hiton lupaavalta. Hyvä madu!

Nähdään Desussa, tulkaahan katsomaan munkin ohjelmia!

~ Kirjoittanut muusi : 11.05.2011.

7 vastausta to “Kohti desua!”

 1. Hohohoo, otan messiin betamaxit ja laserdiscit!
  A CHALLENGER APPEARS!

 2. Meinaan olla hyvin puolueellinen paneelinpitäjä joten et joudu uushomottamaan aivan yksin! Mutta betamaxit ja laserdiscit ovat erittäin tervetulleita nekin!

  Kiva kuulla että kelpaa :3

 3. Rauha, ei meidän luentoa tietenkään tarvi tulla kuuntelemaan jos ei tuo BL aiheena niin nappaa – ja ainahan voi myöhemmin vilkaista Desu-DVD:ltä. Ei siitä nyt ihan totaalisen överiksi vedettyä ”lol nyt keräännytään katsomaan homopornoa puoleksitoista tunniksi”-hömppää ole tulossa, vaan melko yleisinformatiivinen havainnollistavien esimrkkien kera.
  Ihmettelin vain sitä, että me kyllä ilmoitimme jo heti viime Desun jälkeen että ”ens vuonna pidetäänkin BL-aiheinen ohjelma, tulkaa jos uskallatte” mut ilmeisesti ei tieto sit kantautunut kaikkien korviin. Olisin kovasti halunnut käydä sivistymässä luennollasi, mutta ohjelmat menee jälleen niin pahasti päällekkäin että katson sit myöhemmin DVD:ltä sen. Me ei sunnuntaina päästä Pääsalista mihinkään koko päivänä, kun jonkun on nekunniavierasohjelmat juonnettava.

  Madu: Nyyh miks pistitte BL-luennot päällekkäin, nyt jää Bara-luento DVD:ltä seurattavaksi D:

  ~C

 4. Ihan reilu diili kai tuo, itse kun emme pääse sun luennolles, koska OMG TANAKA KOUHEI SAKURA TAISEN OMNOMNOMNOM. Mutta jos sattuu tylsä hetki ja haluaisit tietää BL-animen (ja ärsyttävien BL-fanityttöjen) määrän kasvun syistä, kuulla Dog Daysin Gaulen ottamassa nekkua pemppuun tai nähdä sokaisevaa DBZ-fanarttia, tiedät mistä etsiä :3

  Karseaa huomata, ettei kaiken säädön lomassa pääse varmaan itse katsomaan juuri mitään :( Onneksi on DVD, ConTV ja muut hifistelyt auttamassa.

 5. Ääh, harmi kun kesällä pitää niin kiirettä ettei pääse desuconissa käymään. Hienoja paneeleja luvassa ainakin otsikoista päätellen. Kai ne taas nauhoitetaan ja upataan youtubee joohan joohan?

  Ja kyllä Gonzo on tehnyt jokusen hyvän sarjan olemassaolonsa aikana (Strike Witches ei ole sellainen, pelkään joutuvani jollekin listalle sitä katsoessani). Full Metal Panic, Last Exile (vaikka se onkin hyvin epätasainen laadultaan) ja Kaleido Star tulevat mieleen Gankutsuoun lisäksi. Speed Grapher on kanssa hyvä samalla tapaa kuin M.D Geist tai Angel Cop, tai osa Uwe Böllin leffoista.

 6. Oh shit, tarkoittaako tää nyt että mun pitäis noitten kahden tyypin kanssa keksiä jotain muuta kuin hauskoja Youtube-videoita siihen Madoka-luentoon? D:

 7. Itsehän en ole 90-luvulla videoita edes omistanut, joten katkerimmat VHS-tarinat saa ehkä kuulla muualta. Mutta vivoista, 56 kbps realmedioista ja modeemiyhteyksistä ehkä voi tulla jotakin muistojen kultaamaa herkkää sanottua. Mielenkiintoinen paneeli varmasti tulossa kaikin puolin :) Kiitokset myös ohjelmakartan dissektoinnista, ei tartte itse miettiä ihan yhtä paljoa mitä kannattaisi katsoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: