Desuconin kutsu

Kohta on taas Desuconin aika. Desuconhan on, kuten kaikki varmasti jo tietävät, arvaavat tai ankarasti kieltävät, Suomen paras con. Erityisesti harrastajan kannalta ainakin – Desucon on nimittäin hyvinkin ohjelmapainotteinen con, eli juuri meikäläiselle suunnattu. Minulle Desucon tarkoittaa yksinäistä lattiamajottumista, nörttiseuraa jota en muualla näe ja kunnon kattausta värikästä ohjelmaa, jota ankarasti suunnittelen istuvani lävitse. Viime Desussa tuli nähtyä ymmärtääkseni 11 ohjelmaa, joista pidin noin puolista. Tänä vuonna juuri julkaistu ohjelmakattaus näyttää entistä paremmalta, entistä mystisemmältä ja entistä.. no, nörtimmältä – siis nimenomaan harrastajalle suunnatulta, joita random hengailijat eivät taatusti vaivaudu katsomaan. Mitä siis minä aion mennä katsomaan Desuconissa? Luettelointia ja suunnittelua kehiin!

Avajaiset sikseen, ensimmäinen kunnon ohjelma tulee olemaan Utena täydellisenä feministisenä metaforana. En edes ymmärrä mitä ”täydellisellä feministisellä metaforalla” tässä yritetään sanoa, mutta Utenasta kuulee kyllä mielellään edes jotain – itse kun en ymmärtänyt siitä juur mitään, enkä jaksanut sitä syvemmin purkaa. Avoimin mielin lähden siis kuulemaan mitä Utenasta on saatu irti tällaisesta oudohkosta näkökulmasta. Pohjiksi täytyy vielä katsoa Utena-leffa, joka tuskin selittää montaa asiaa joka jäi sarjasta ymmärtämättä…

Sitten onkin vuorossa itse Fukumoto. Hänen töistä tunnen Kaijin ja Akagin animeversiot, sekä Kaijin kakkososan, Gambling emperor Zeron siihen asti kuin sitä on ilmestynyt ja Akagia vähän matkaa mangana. Vaikka en pidä hänen piirrustustyylistään yhtään, pidän kaikkien näiden töiden psykologisesta ja jännittävästä ottesta ja, no, haluan ehdottomasti päästä kuulemaan mitä herralla on sanottavaa. Missaan alusta tosin hieman, koska Utena menee hieman päälle, mutta voihan sen katsoa jälkeenpäin videolta… Lisäksi missaan Code geass -paneelin, joka oli odotetuimpia ohjelmanumeroita Desuconissa, mutta jos sen ja Fukumoton väliltä pitää valita, niin kunniavieras menee kyllä edelle. Harmi!

Fukumoton jälkeen on pieni tauko, jonka jälkeen alkaa virallinen cosplay-osuus! Olen onnistunut elämäni 5-10 conista missaamaan cosplaynäytöksen aina. Jotenkin niihin pääseminen vaatii mystisiä jedivoimia, sisäpiirituttuja tai ankaraa neljän tunnin jonotusta tai muuta outoa, joten olen kovin iloinen jos pääsen tällä kertaa kisat katsomaan. Viime Desuconissa taisin lusmuilla sen ohitse, kun madun luento oli osittain päällekäin, mutta tälläkertaa cosplay on sellaisessa tyhjiössä että minäkin pääsen katsomaan. Tai sitten syön pitsaa enkä muista tulla. Toivottavasti taso kisassa on kova, ettei tartte rumia kattella! Cosplay nyt ei varsinaisesti ole SE asia miksi coneissa käyn (en edes tiedä miksi käyn muissa kuin desussa…) mutta mielellään niitä hienosti tehtyjä asuja ja komeaa lavakarismaa katselee.

Vielä vaikean päätöksen takana on Yaoi vs. Esoteriaa otakuille. Yaoi ei ole meikäläiselle mitenkään tuttu juttu, ja ilmeisesti ohjelma on enemmän tai vähemmän suunnattu nimenomaan asian harrastajille, mutta kyllähän sen silti vois vilkaista – yhtään surullisenkuuluisaa yaoi-paneelia en nimittäin ole vielä nähnyt! Toisaalta ehkä enemmän vetoaa tuo Esoteriaa otakuille, jonka nimeä, sisältöä ja pointtia en vieläkään ole ymmärtänyt. Sen pitää Kai Kankaanpää, joka viime Desuconissa piti yakuzaluennon.. jonka nukuin lävitse. Coniväsymystä vai tylsä ohjelma? En tiedä, mutta näin pääsi käymään. Anteeksi, hra. Kankaanpää! Ehkä korvaan tämän tuskan seurailemalla uutta ohjelmaasi kiiluvin silmin! Jos Stepanoff vakuuttaa minut Utena-esitelmässä, saatan siirtyä yaoin puolelle. Siis yaoi-ohjelman puolelle, en varsinaisesti siihen suuntaan muuten… tai ties vaikka yaoi-luento olis niin kovaa kamaa, että kääntyisinkin yaoifanitytöksi tai homoksi? Jää nähtäväksi.

Sivuutin muuten tylysti Haruko Momoin keikan! Sinne en siis näillänäkymin ole menossa, vaikka mieleni tekisi tukea Desuconilta näin hyvää ja saumatonta voittoa – voittoa siis muuten, paitsi siten ettei minua kyllä kiinnosta… Tutuin Momoi on Seto no Hanayomen Setona ja ko. animen openingin laulajana, eikä kumpikaan tehnyt  kymmenen euron arvoista suoritusta. Toisaalla taas kiinnostaisi E-card -turnaus, mutta en ehkä saa kerättyä rohkeuttani ja pokerinaamaani tarpeeksi viitsiäkseni osallistua, ainakaan jos se kestää tuntikaupalla (varsinaisen pelin aikaahan ei ole ilmoitettu.) Tilanteet saattaa tietysti muuttua paikanpäällä, ja jos yhtäkkiä keksinkin cossata Kaijia niin sittenhän osallistuminen on ilmeistä. Tuskin nyt kuitenkaan..?

Minkä sitten edelliskohtaan valitsinkaan, seuraava on selvä juttu: Luento animen OP-animaatioista, luennoitsijana vanha kunnon Tsubasa. Tätäkin jostain syystä odotan aika kovin, vaikka en itse niin openingeistä perusta – tai ehkä juuri siksi. Odotan tajunnanräjäyttävää muutosta animenkulutukseeni openingien osalta. Ja paljon hyviä esimerkkejä. Ja asiaa. Tuskin petyn, kiinnostava aihe kyllä.

Varsinaisista ohjelmista viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä on Moe vs. GAR, joka on jatkoa edellisvuoden hysteeriselle paneelille. Se oli kyllä mainio paneeli se, mutta osa pitäjistä on vaihtunut – mihin uusi tiimi kykeneekään? Toivottavasti paneeli ei pysy liikaa käsissä vaan löytää sen edellisvuoden kreisihkön-mutta-viihdyttävän meiningin uudelleen. Interwebsistä tutut hemmot tätäkin näyttää pitävän, varmaan kovaa kamaa, vaikka moe ja GAR ei kumpikaan ole varsinaisesti meikäläisen suosikkieväitä.

Illalla näyttää olevan vielä kaikenlaista sälpettä, mutta saa nähdä viitsiikö niihin mennä. Riippuu vähän nukkumismääristä edellisyönä (viime vuonna komea nolla, lattiamajotus on kovaa kamaa). Animevisa kyllä periaatteessa kiinnostais, mutta ei oikein tuo ryhmähomostelu kiinnosta enää tollain yölliseen aikaan, ja muutenkin visailun muoto on vähän sellainen, että mielummin katselen vaan vierestä. Jos olen hereillä, mikä voi olla epätodennäköistä.

Lauantai on tässä vaiheessa sitten ohi, mitäs tarjottavaa sunnuntaille riittää? Kattaus on paljon pienempi, eikä kiinnostavaa ohjelmaa ole liiaksi – pikemminkin juur sopivasti eikä edes turhia tartte paikaltaan nousta.

Ensimmäisenä on siis Touhou-esitelmän paikka – tulee ainakin itselleni tarpeeseen. En nimittäin koskaan ole ymmärtänyt / tiennyt mistä koko toohoottamisessa on oikein kyse, ja toivon että esitelmä avaa edes osittain koko skenen olemusta. Touhouseen (touhouhun? touhouun? wat?) törmää animepiireissä kuitenkin koko ajan ja kaikki mikä on outoa on perseestä, mikä on varsin urpo tilanne ja siihen täytyy saada korjaus. Toivon informatiivista otetta tähän hämmentävään asianlaitaan.

Turhaakos sitä penkiltä nousemaan, kun niidel tulee ja kertoo meille miten animefani saa naista! Ei sillä, että tästä minulle mitään hyötyä olisi, koska oman neitoni olen jo löytänyt, mutta hauskaa tulee varmasti olemaan jos ei muuta. En näin etukäteen kyllä keksi yhtään, että mitä siellä tullaan käsittelemään, joten odotan innolla! Epic lolz, pls.

Seiyuu-luento on kyllä nähtävä tälläkertaa. Nykyään aihe on alkanu enemmän tahi vähemmän jo kiinnostamaankin, joten luennolle astun avarin mielin kuulemaan, mitä Lohen siskoksilla on meille kerrottavaa! Toisaalla menee kyllä toinenkin kiinnostava ohjelma, mutta tämä on aihepiiriltään niin paljon mielenkiintoisempi, että seiyuu-puolelle taivutaan. Mitään odotuksia en uskalla asettaa kun en edellistäkään ollut katsomassa. Jos Miyuki Sawashiroa ei mainita, syön pari-kolme päätä lähtiessäni.

Loppuun on hyvä vielä ennen päättäjäisiä käydä tsekkaamassa vanha kunnon Final fantasy fight, jollaista en olekaan Visual Gayn ohjaamana vielä nähnytkään, vaikka kaikki siitä paljon hyvää puhuvat. Toisaalta jos saan Uminekon aloitettua ja pelattua ennen sitä, niin voi olla että menenkin tsiigailemaan siihen liittyvää paneelia mielummin. Aika näyttää, mutta nyt just veikkaisin, ettei Umineko vieläkään pääse valtaamaan kymmeniä tunteja ajastani, vaikka aikaa minulla kyllä riittää… ehkä, ehkä.

Kaiken näköistä on siis tarjolla, ja aika monia esityksiä tulee katsottua! Etukäteen mikään ei ainakaan vaikuta onnettoman huonolta perusidealtaan, eli ihan positiivisin mielin lähden. Kun näitten lupaavien ohjelmien päälle lyödään vielä meidokahvilaa, hengailua, animehuone (?? en tiedä onko sitä tulossa tälläkertaa, viimeksi siellä oli kyllä kattava valikoima kaikkea hyvää. Toivottavasti aukeaa jälleen ja lyövät sinne jotain mahtavaa! Eve no jikan plx), caramelldansen, yksinäinen lattiamajoitus (tai sitten ei-yksinäinen, viimeksin tutustuin jopa _ihmisiin_ siellä!) ja muuta hassunhauskaa niin kyllä tässä alkaa odotukset olemaan huolestuttavankin korkealla. Nyt vain Desuconin täytyy osoittaa olevansa maineensa veroinen. Eiköhän se.

~ Kirjoittanut muusi : 05.05.2010.

5 vastausta to “Desuconin kutsu”

 1. Pieni korjaus: Momoin konsertti maksaa 10 euroa, ei 15. Ei muuta :3. Hienoa, että ohjelma kiinnostaa, olet selvästi ydinkohderyhmäämme!

 2. Kappas! Piti oikein korjata se sinne, että lukijat eivät kauhistu liian korkeaa hintaa! Kiitos korjauksesta ja nähdäähä Desussa sitten.

 3. Ooh, tulevaa yleisöä! Upeaa, että seiyuuohjelma kiinnostaa, toivottavasti onnistumme vastaamaan odotuksiin. (No nyt siellä on Sawashiro, ei tarvitse pureksia päitä ;3)

  Runsaudenpula iski kyllä ohjelmakarttaa tutkaillessa. Onneksi ohjelmat videoidaan, joten toivottavasti pääsee näkemään nekin, joihin ei itse conissa ehdi. Nähdään Desuconissa!

 4. Jee, Desu! Melko samoissa ohjelmissa varmaan pyöritään, haha. Paitsi et mä meen kyl Momoin keikalle, en siksi, että pitäisin siitä, vaan siksi, että haluan tukea seiyuiden pakottamista laulamaan. Jos viime vuonna Furuyalla olis ollu oikein konsertti… Uh, olisin kuollut.

  En loppujen lopuksi tosin tiedä, että kuinka mallikkaasti pääseen ohjelmiin (vaikka haluaisin), on kuitenkin taidekujapöytä kamun kanssa varattuna. No, on vielä tsäänssi, että peruuntuu (voi luomisen tuska, inspis on arvaamaton).

  Animehuonetta odotan varsin innokkaasti, onhan tuo mainio tapa viettää aikaa yön pimeinä tunteina (kas kun nukkuminen saattaa tälläkin kertaa jäädä niin sanotusti väliin). Olin siellä viimeksi varmaan puolet conista kyyläämässä Mushishia (josta jotkut sivistymättömät mäntit eivät ilmeisesti pitäneet, kun poistuivat paikalta heti, kun se lähti pyörimään).

 5. Hohhoh, jätät vaan kaveris nököttämään taidekujalle ja painelet itse laadukkaita ohjelmanumeroita katsomaan!

  Animehuoneessa tuli itsekin jonkuverran istuttua, ainakin Detroit metal city tuli tsekkailtua. En edes tykännyt siitä _yhtään_ ennen desuconia, mutta hoohoh kun siellä maittoikin. Muutakin hyvää kamaa oli näköjään tarjolla, esmes just Mushishia, Pale cocoon, Cat soup, Kara no kyoukai, 5xm/s jota tuli muistaakseni katseltuakin, Kino’s journey… yms! Toivottavasti animuhuone ei petä tänäkään vuonna, voidaan yhdessä sitten pönöttää siellä ja kattella animea.. Ei sillä että tunnistaisin sut vaikka näkisinkin!

  Pinen ajatusvirheen kautta kuvittelin hetken Fukumotoa laulamassa… Se vasta oliskin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: