Traportti eli tajunnanvirtaraportti Traconista

Traconistakin on nyt selvitty hengissä! Traconhan on siitä meikäläiselle erityinen con, että… se on lähellä. Siinäpä se, oikeastaan. Kolmas Traconini ei edelleenkään vakuuttanut ihan täpöillä tosin ensimmäisellä kerralla en ollut vielä animen ystävä, toisella olin ns. fanipoikailija muutaman kymmenen sarjan nähneenä ja nyt kolmas Traconini on ensimmäinen, jossa esimerkiksi ohjelmalla oli merkitystä.

Traconissahan oli tänä vuonna käytännössä 16 paikkaa pitää ohjelmaa, ja reilusti yli puolet ajasta ohjelmaa jokaisessa pyörikin. Ongelma onkin, ettei suurin osa ohjelmasta ollut animeohjelmaa – eihän toki animanga/roolipeli -tapahtumassa kuulukaan ylitarjontaa olla nimenomaan animepuolella, kun Traconin kohdeyleisö on selvästi jakautunut kahtia animunörtteihin ja roolipelinörtteihin. Jollekin toiselle Tracon olisi takuulla tarjonnut valtavat määrät hyvää ohjelmaa, mutta koska en itse ole roolipelien, cosplayn enkä ihanien ryhmäleikkien ystävä, alkoi ohjelmalehti näyttämään jo vähän tyhjähköltä.

Eikä asiaa tietenkään auta se, että tulee kaksi tuntia omasta aikataulusta myöhässä vasta kahden tienoilla, jolloin itse asiassa eniten odottamani ohjelma Tsundere-hahmotyypistä oli jo mennyt. Sori madu, ens kerralla sitten (ellei jotain videoo pelmahta jostain yhtäkkiä esiin?) Ehdin sopivasti tsekkaamaan Tsubasan OP-luennon, jonka uudelleenkatsomisen tarkoitus ei ikinä valjennut minulle, koska sen olin jo desussa nähnyt… Kaksi videota enemmän oli aikaa, mutta kyllähän hyvän ohjelman tsekkaa kahdestikin. Etenkin kun samaan aikaan menevät taisteluaiheiset ohjelmat ei yksinkertaisesti kiinnosta. Yokai-luento ehkä, mutta tehty mikä tehty, keh.

Toisin sanoen conilauantai meni hyvin pitkälti kasuaalin conihengailun puolelle, mikä tietysti itsessään on ihan jees. Käytin viiskynppiä Sangatsun mangoihin joita en todellakaan suunnitellut ennalta ostavani (mutta kun Emma on hirveen kiva sarja, eikös) Leikin sosiaalistakin ja morjenstin vähintään kaikkia tuttuja naamoja ja vähän tuntemattomampiakin notta moi kaikille. Jos mietit, että kuka se pieni kaveri oli joka Juuri Sinulle alkoi höpisemään, se olin todennäköisesti minä. Anteeksi häiriö. Sosialisoinnin jälkeen huomasin potevani ankalaa trapulaa (sanaleikit ei lopu koskaan), lähinnä nestehukasta ja väsymyksestä johtuen, jolloin oli parempi suosiolla painella kotiin blogittamaan migreenipäissään. Johonkin saunaan mua kait kutsuttiin ja jälkeenpäin snadisti harmittaa etten menny.

No sunnuntai onneksi toden sanoo! Heräsin nimittäin kera yhden elämäni varmasti massiivisimmista päänsäryistä. Aika komea suoritus raittiilta kaverilta. Meinasin feidata kemut täysin, mutta sain itseni sitten kumminkin kammettua takaisin Tampesteritalolle, jossa minua odotti ihana väljyys ja yli 9000 astetta celciusta varjossa. Arvaatteko mitä pääni tykkäsi? Kyttyrääpä hyvinkin.

Sunnuntai meni ohjelmien osalta vähän sinnepäin. Kävin pikaisesti tsiigaamassa jo puoli tuntia pyörineen Animeharrastuksen lieveilmiöt -luennon, mutta koska en jaksanut kuulla Touhousta sadatta kertaa, päätin painella kohti Suurin pätijä -tietovisaa. Se olikin aika hauskaa kamaa kokonaisuudessaan, ja kyllähän sen arvas että Desuconin mukavat poitsut ja neito sieltä vei voiton. Meinasin itsekin osallistua, mutta sitten älysin ettei Lmmz kuitenkaan wanhan koulukunnan jääränä laittaisi yhtään uushomoanimea sinne, enkä aivan mönkään arvaillutkaan. Parempi kun en osallistunut, etenkin kun yleinen huutaminen ja rällästäminen, hauskoista improvisaatiovitseistä puhumattakaan ei ole ehkä se kirkkain helmi repertuaarissani. Kait.

Visailusta olikin hyvä jatkaa Kemppi & Nikander -duon pitämään Tyranniliskohyökkäys-luentoon, koska en ollut jokapojan kemppineitsyyttä vielä menettänyt aiemmissa coneissa. Hauskaa tuntu ukoilla olevan, ja hauskaa oli kyllä yleisössäkin (joskin kaikkein hienostuneimmat yksityiskohdat esitellyssä mangassa ei kertakaikkiaan näkynyt yleisöpäitten yli, kun satun olemaan alle kolme metriä pitkä. Varsin muhevan päänsäryn kehitin myös tässä välissä, ja painelinkin sitten keskenkaiken pois kohti Ihan Aidon Etnomusikologiaopiskelijan pitämää Moe Melodies-luentoa. Ajattelin sen olevan vähän laajempi kokonaisuus, ja kun Joe Hisaishin käsittelyyn staattisen powerpointin ja hukassa olevien esimerkki-kipaleitten kanssa meni yli puolen tunnin, päätin että tämä tästä ja lähdin taas meneen. Älkää te tehkö niin, se on epäkohteliasta ja tyhmää. Anteeksi nti. Antikainen! Et ole huono, minä olen!

Tulin siihen tulokseen, että ohjelmat eivät olleet minua varten tänä sunnuntaina. Sääli, kun Traconilla oli jopa tarjottavaa. Tsekkasin myös taidekujan, ja samat vakioteemat pyörivät tälläkin kertaa: joko on hemmetin karvasia otuksia, tai sitten miestenvälistä ihokontaktia, mieluiten tietysti molempia. Oon kertakaikkisen pettynyt taidekujalaisiin, koska sieltä on vain niin vaikea löytää mitään, mikä animea harrastavaa miespuolista apinaa kiinnostaisi – meinasin ostaa lisää Amphin kamaa (Desustahan nappasin Princess Tutun messiin), mutta en sitten ihan ostanutkaan, kun ei ollut enää mistään ykkössuosikkisarjasta kuveja jäljellä. Paremmin se Maaria silti nämä hommat hoitaa kuin keskimääräinen taidekujalainen, murr kaikille.

Näissä tunnelmissa sitten kuivahkon päättäjäisseremonian kautta karkuun, eli kotiin. Ei jäänyt paljoa käteen tästä conista, mutta en löisi sitä suoralta kädeltä järjestäjien syyksi.

Tampere-talo on kyllä aika mukava paikka pitää conia. Tilaa on pirusti, ja vieressä on kasuaaliin conihengailuun suunniteltu komea Sorsapuisto, jossa cossaajat voi killotella auringonpaisteessa ihailun kohteena. Ohjelmanpitomestoja on paljon, jopa liikaakin järkevän ohjelmakartan luomisen kannalta, ja etenkin iso sali on kyllä mainio. Vettäkin oli kivasti tarjolla ja kaikkea. Kiva paikka, jopa lähellä kotia. Desu TRE-taloon asap OK.

Kaikkiaan Tracon oli ihan kiva coni, kuten kaikki ei-desut conit tuntuu olevan. Suurta ahdistusta tai paskaa järjestelyä ei kuitenkaan animeconihtavaan tapaan ollut esillä, vaan kaikki sujui minun osaltani jouhevasti, etenkin päänsäryn muodostaminen. En ehkä antanut Traconille tällä kierroksella sen ansaitsemaa huomiota, ehkä ensi kerralla sitten. Nyt kymppi tuntu isolta hinnalta pelkästä Tampere-talosta. Ihan kiva coni, jossa oli kiva nähtä tuttuja ja sillee.

~ Kirjoittanut muusi : 05.07.2010.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: