Air

Air
Kuva

Kyoto animationin ja Keyn yhteistöistä viimenen, jota en ole katsonut, ja kaikenlisäksi kaikkein lyhyin. Ja huonoin. Pah.

Tarina: 6
Okei. Tarina oli hyvin epäselvä (ilmeisesti tarkotuksella) ja siinä oli paljon ylimääräsiä sivuhahmo-arkkeja. En tiedä ymmärsinkö lopultakaan mistä tässä oli pohjimmiltaan kyse. Homma tuntu poukkoilevan eri hahmoista aina mystisesti takaisin päähahmopariin (Misuzu & Yukito), joitten hommaa taas sekotettiin ihmeellisillä takaumilla. Joitakin asioita itsessään jo esitettiin moneen kertaan (osittain ehkä eri näkökulmista, osittain ei) ja siihen kun lisätään päälle vielä kauemmas menneisyyteen sijoittuva taustatarina, jätti itse tarina hiukan kylmäksi kyllä. Yhteen kysymykseen jos sais vastauksen, niin helpottais: Mistä ihmeestä oikeen on kyse?

Animointi: 8½
Okei. Tässä onnistuttiin erinomasesti. Kuten KyoAnilta voi odottaakin. Tarina oli muita Kyo&Key -töitä selkeesti värikylläisempi, taustat oli totutun onnistuneita ja kaikki näytti hyvältä. Harmi vaan, että animointi ja ulkoasu tais todellakin olla suurin ilo koko sarjassa.

Ääni: 7
Hm? En varsinaisesti muista mitään musiikkia koko sarjasta. Joku taustamusa kuulosti Clannadilta, mutta muuten ei jääny mitään mieleen. Aika mitäänsanomatonta varmaan, siis. Openingia ja endingiä ei kyllä jaksanut kuunnella edes kertaalleen.

Hahmot: 7-
Se, mikä yleensä tekee Kyo&Key -töistä mahtavuutta, on hyvät hahmot. Tästä ne puuttu, tai niihin ei ehditty syventyä tarpeeksi. Sivuhahmoja esiteltiin liikaa – mitä järkeä tuhlata aina pari jaksoa sarjasta johonkin hahmoon, johon ei sitten palata myöhemmin enää sarjassa? Toisaalta se on kyllä ollu näissä tapanakin, mutta ehkä sarjan lyhykäisyyden vuoksi olis voinu keskittyä enempi siihen päätarinaan ja jättää ne sivuhahmot sivummalle. Päähahmopoika oli tuttuun tapaan mukava ja komeahko sankari, tällä kertaa ei edes niin täydellinen ihanamies mitä esmes Kanonin Yuichi on. Vastahahmo taas oli idioottimainen ja lapsellinen rääpäle, jonka katsominen ärsytti välillä, ja välillä taas se sai mun sympatiat kyllä. Misuzun ongelma oli se, että a) sen ääninäyttelijällä on inha ääni, b) siinä ei ollut mitään, mistä pitää ulkonäköä lukuunottamatta, c) se, kuten kanoninkin Ayu, vaikutti liian nuorelta ikäänsä nähden. Ei lähteny, ei tälläkertaa. Hahmojen ulkoasut oli tuttuun tapaan kaikki samannäkösiä hius-&silmienväriä muuttamalla, erittäin tyypillistä Key-tasoa. Ei huono, mutta kun tätä on jo nähnyt Clannadissa ja Kanonissa, ei oikein jaksa enää kiinnostaa. Väärä katselujärjestys, ehkä? Kun ei, niin ei.

Nautittavuus:5½
Yhyy. Oikeestaan sarjassa oli aika vähän suuremmin nautittavia kohtauksia. Airin kattominen oli eriiiittttäin hidas kokemus, hitaampi kun mikään mitä aiemmin oon kattonu. Kiinnostavia kohtauksia oli vaan siellätäällä, loput olikin Misuzun turhaa parkumista ja angstaamista. Ei vaan lähteny tälläkertaa. Olisin halunnu nauttia tästä enemmän. Hidas, pitkäpiimäinen kerrontatapa olis voinu toimia, mutta ei toiminut, koska hahmoissa ei ollut mitään kiinnostavaa, mistä kertoa.

Yhteensä: 6½
Miksi? Miks tää ei ollut hyvä? Vähän on huijjattu olo. Kyoto&Key -yhdistelmä toimi niin älyttömän hyvin Clannadissa ja Kanonissa, missä nyt mentiin pieleen? Tarina oli tyhmä? Jaksoja liian vähän? Jostain syystä en vaan tykännyt yhdestäkään hahmosta, en tarinan kulusta ja minusta mielenkiintosimmat hahmot oli Yukiton nukke ja eräs korppi animen loppupäässä. Siis ainoat hahmot, jotka pysyivät hiljaa. Kaikki mahdollisuudet ja paukut oli onnistua, mutta joku meni pieleen. Harmi sinänänsä, odotin tältä varmaan liikaa. Tai jotain. Kun ei, niin ei.

~ Kirjoittanut muusi : 07.04.2009.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: